< terug naar cases

dfg-logo
IMG_6581
Olga Keijser van Coloríginz, Seerp Gratama van Andel van Horizonteer en Maryette Lumeij.
IMG_0032
IMG_6576
opdrachtgever:  Dutch Flower Group
opdracht:  Zero Waste IMPACT25
Voortgang van Zero Waste bij Dutch Flower Group
In februari 2023 is Dutch Flower Group (DFG) begonnen aan de samenwerking met Circular Plastics Academy, gericht op het realiseren van Zero Waste, een onderdeel van DFG’s duurzaamheidsstrategie IMPACT25.

DFG is een familie van meer dan 30 gespecialiseerde handelsbedrijven, die samen de hele internationale sierteeltketen bedienen. Vanuit IMPACT25 is DFG gestart met het project Zero Waste, met als doel het restafval zoveel mogelijk te verminderen.

The Floral Connection en Coloríginz, beide onderdeel van DFG, zijn geselecteerd om de pilot te starten. Het doel van de pilot is om het geproduceerde restafval te onderzoeken en stappen te zetten om dit te verminderen. Na onderzoek op de productievloer zijn verschillende mogelijkheden voor vernieuwing en verandering naar boven gekomen, zoals het delen van kennis over materialen en afvalscheiding. Er zijn drie verschillende trainingen ontwikkeld die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van The Floral Connection en Coloríginz, zodat iedere werknemer van de bedrijven betrokken kan worden.

Zo is op 6 juni de training gegeven aan de teamleiders van Coloríginz (zie foto). De training aan de rest van de collega’s volgt in de komende weken. Daarna is het aan Coloríginz om de informatie over afval scheiden verder te verspreiden en herhalen binnen het bedrijf. Naast de trainingen hebben The Floral Connection en Coloríginz ook tools gekregen om de behaalde resultaten te behouden en geleerde methoden te delen met de andere bedrijven binnen DFG.

‘We zien nu al dat het afval beter wordt gescheiden sinds de eerste trainingen gegeven zijn’ Wij zijn benieuwd naar verdere resultaten die geboekt zullen worden!
Tim Vens en Olga Keijser (beide van Coloriginz)

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.