< terug naar nieuwsoverzicht

Circular Plastics presentatie
Duurzaamheid presentatie
Ronde tafelgesprek leveranciers
Vraagkaart (1)
17 november 2023
Inspiratiedag activeert bouwbedrijven in de richting van circulair bouwen

Circular Plastics Alliance lid GP Groot heeft onlangs in samenwerking met Circular Plastics Academy een inspiratiedag voor circulair bouwen georganiseerd. Deze dag was gericht op het samenbrengen van professionals in de bouwsector om kennis en ervaringen te delen over circulair bouwen.

 

De volgende onderwerpen kwamen aan bod:

CO2-rapportage tool: Een praktische tool die laat zien hoe afvalscheiding bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot.

CSRD-rapportages: Informatie over aankomende rapportageverplichtingen.

Recycling van bouwmaterialen: Circular Plastics gaf inzicht in hoe bouwmaterialen efficiënt gerecycled kunnen worden.

Duurzame bouwmethoden: Overzicht van methoden om duurzamer te bouwen.

 

Circular Plastics deelde kennis over het verbeteren van de recycleerbaarheid van verpakkingsmateriaal, wat belangrijk is voor de transitie naar circulaire bouwpraktijken. Er waren presentaties van verschillende partners, waaronder Patina Dakdenkers en Bouwbedrijf De Nijs, die hun ervaringen deelden over circulair bouwen.

Tijdens een rondetafelgesprek tussen sprekers van Calduran, Gyproc, Isover, Unilin over hun visie voor een circulaire bouweconomie werd er gediscussieerd over branchetrends en nieuwe kansen.

De middag bestond uit interactieve workshops waarin deelnemers werden aangemoedigd om ideeën te formuleren voor de toepassing van circulair bouwen. Circular Plastics Academy had een actieve rol in deze sessies, waarbij nadruk lag op de praktische toepassingen van circulair bouwen.

Circular Plastics Alliance leden die zich niet hadden aangemeld voor de workshops kregen de gelegenheid om een kijkje te nemen op het materialenterrein van GP Groot waar uitleg werd gegeven hoe de monostromen gerecycled en hergebruikt werden.

Bij Circular Plastics (Alliance) zijn we trots op onze bijdrage aan deze succesvolle dag en kijken uit naar verdere samenwerkingen om onze visie voor een circulaire bouwsector te realiseren.

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen over onze circulaire trainingen en implementatie op maat. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.