< terug naar partner overzicht

Logo_BMN-liggend-zwart_PNG_RGB_web_202103
BMN

BMN staat voor Bouwmaterialen Nederland. Met meer dan 85 vestigingen zijn ze marktleider in Nederland. Elke vestiging bestaat uit een klein en hecht team van medewerkers, dat zich verbonden voelt bij hun regio. Ze bieden hun klanten een ruim assortiment materialen en diensten voor professionele bouwers onder één dak; van hout en plaat, ruwbouw, chemie & bindmiddelen, afbouw, tegels tot en met ijzerwaren en gereedschap. Daarnaast bieden ze de klant verschillende diensten en oplossingen. Met elkaar de kwaliteit van de bouw vergroten, daar gaan ze voor.

BMN wil daadkrachtig bijdragen aan een duurzame bouwkolom. Te beginnen bij zichzelf. De CO2 uitstoot van hun eigen activiteiten willen ze in 2025 met 30% reduceren. Hun eigen (verpakkings) afval willen ze zelfs met 100% terugbrengen. Ook voor klanten ontwikkelen ze duurzame oplossingen. Zo min mogelijk afval op de bouwplaats, gescheiden afvalretour, circulaire en duurzame bouwmaterialen, duurzaam transport en het inrichten van efficiënte bouwhubs. Om alle acties te monitoren hebben ze de duurzaamheidsroute 2022-2025 ontwikkeld.

BMN zet ook mooie stappen in het ESG-programma. ESG staat voor Environmental, Social en Governance oftewel: Milieu, Maatschappij en de wijze waarop ze hun bedrijf besturen. Aan dit programma werken alle Europese BME bedrijven mee. Concreet wordt er hard gewerkt aan de doelstelling om in 2025 hun CO2-uitstoot met 30% te verlagen. Dit doen ze door hun panden te vergroenen, over te stappen op elektrische lease-auto’s en de uitstoot van de vrachtwagens te verlagen door over te stappen op groene brandstoffen. Een mooi voorbeeld zijn de vrachtwagens die vanaf hun DC in Vriezenveen vertrekken, deze rijden op HVO-100 (een biobrandstof). Hiermee verminderen ze de uitstoot van CO2 met 89% ten opzichte van gewone diesel.

» Lees hier meer over de duurzame aanpak van BMN

Als onderdeel van de Circular Plastics Alliance willen ze graag de circulaire loop van het eigen plasticafval in kaart brengen (inzamelen, verwerken, produceren, inkopen), alternatieve dragers inzetten ten behoeve van materialen, samenwerken aan afvalloze bouwplaatsen en natuurlijk het netwerk uitbreiden.

Door de toevoeging van BMN aan de Circular Plastics Alliance kunnen we de kansen voor de circulariteit in de bouwsector nog veder uitbreiden. Dit maakt BMN een unieke en waardevolle aanvulling op onze Alliance.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.