< terug naar partner overzicht

Logo-CIRCULR-zwart
CIRCULR.

De sportwereld zit hopeloos vast in een lineair systeem. Sportieve producten worden anno 2022 nog steeds voornamelijk van nieuw katoen en prime kunststoffen als polyester, PP en PE geproduceerd. Grondstoffen die gepaard gaan met een hoog waterverbruik, bodemerosie, hoge CO2 uitstoot en verbruik van fossiele grondstoffen als aardolie. Vaak hebben de producten ook nog eens een korte levensduur: dit komt deels door slijtage (intensief gebruik op het veld), maar ook door de vele sponsoruitingen op producten en kleding. Wisselt een club van sponsor? Dan moeten meestal alle tenues worden vervangen vanwege het nieuwe logo.

Nieuw Circular Plastics Alliance lid CIRCULR. is een sportief fashion- en sportartikelenmerk met een duidelijke missie: de sportwereld veranderen naar een circulair systeem. Dit doen ze door reststromen uit de sport duurzaam te verwerken tot nieuwe producten vóór de sport. Het doel: reststromen van sportverenigingen vanaf 2023 landelijk in te gaan zamelen en consolideren tot grotere mono-stromen. Zo wordt recycling en hergebruik schaalbaar! Voor iedere reststroom/materiaalsoort is een aparte keten opgezet. Deze ketens bestaan uit een gespecialiseerd recyclingbedrijf, producent en CIRCULR.

Een mooi voorbeeld is de recent opgezette keten voor PE-materiaal, ontstaan uit een netwerkevent van de Circular Plastics Alliance. De keten bestaat uit Circular Plastics, KRAS Recycling , FLOW Products en CIRCULR. en is opgezet om de vele gescheurde pionnen en rondslingerende bidons duurzaam en lokaal te recyclen tot nieuwe, Made in Holland, 100% circulaire pionnen. De productie is inmiddels gestart, de eerste circulaire pionnen worden in oktober uitgeleverd!

De collectie van CIRCULR. is niet alleen beschikbaar voor retailers, consumenten en sportverenigingen: ook het bedrijfsleven wordt bediend. Wil je als bedrijf bijvoorbeeld circulaire bedrijfskleding, relatiegeschenken, of de lokale sportvereniging sponsoren met pionnen in jouw huisstijl? Dan ben je bij CIRCULR. aan het juiste adres. Circular Plastics Alliance leden krijgen bovendien een speciale korting op de hele collectie. Neem voor een offerte op maat even contact op met CIRCULR.

CIRCULR. heeft een duidelijke visie: ook als commercieel bedrijf moet je een bijdrage leveren aan de maatschappij. Zij doen dit zelf ten eerste door reststromen van sportclubs circulair te verwerken. Daarnaast kiest het bedrijf waar mogelijk voor lokale productie bij partners die 100% sociaal verantwoord ondernemen. Ook kijkt het bedrijf voortdurend kritisch naar de eigen supply chain.

Door het lidmaatschap van Circular Plastics Alliance wil CIRCULR. de krachten bundelen met partners om nog meer nieuwe duurzame ontwikkelingen te starten. Daarnaast zien ze de Alliance als een mooie manier om hun netwerk uit te breiden en kennis te vergaren en te delen. CIRCULR. doet al veel voor een zo klein mogelijke CO2-voetafdruk. Maar er kan altijd meer, zo benadrukken ze. Ze hopen via de Alliance op het gebied van circulaire verpakkingen en logistiek nog een slag te slaan.

Binnen de Alliance levert CIRCULR. een belangrijke meerwaarde. We zijn er dan ook trots op hen aan boord te hebben. In CIRCULR. zien we een goede sparringpartner met veel kennis en creativiteit, die graag met andere leden meedenkt bij vraagstukken. En door samen te werken, kunnen zij partners specifiek helpen om meer omzet en exposure te behalen in de sportwereld.

» Lees hier meer over CIRCULR.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.