< terug naar partner overzicht

logocreagreen_FC-scaled
Crea Printing

Crea Print Group is al ruim 30 jaar specialist in kwalitatief drukwerk voor communicatiemiddelen. Het bedrijf ontwerpt en produceert o.a. POS-materiaal, promotiemateriaal en verpakkingen met een twist. Bijvoorbeeld materiaal voor displays, outstore en instore communicatiemateriaal, en promoverpakkingen. Het bedrijf ontwikkelt altijd het ideale ontwerp voor het doel en project van de klant. Alle stappen uit het ontwerp- en ontwikkelproces verricht Crea Print Group zoveel mogelijk in-house.

Crea Print Group hecht daarbij grote waarde aan duurzaamheid. Zo heeft het bedrijf een milieuvriendelijk productieproces gerealiseerd:

  • Het watergebruik van Crea Print Group vormt een closed loop, wat inhoudt dat water wordt opgevangen om het (eenmaal gezuiverd) opnieuw te kunnen gebruiken.
  • Crea Print Group gebruikt inkt zonder schadelijke bestanddelen.
  • Crea Print Group kiest bewust voor machines die efficiënter gebruikmaken van energie.

Het bedrijf voert duurzaamheid door met aandacht voor mensen, milieu en kostenefficiëntie:

  • People: medewerkers aanmoedigen om met de fiets naar het werk te komen.
  • Planet: het productieproces optimaliseren om zo de CO2-uitstoot te verminderen.
  • Profit: correcte verpakkingen inzetten om het drukwerk te beschermen.

Verder promoot Crea Print Group het gebruik van groene materialen, heeft het bedrijf groene zones rond het bedrijfspand aangelegd en besteedt Crea Print Group specifiek aandacht aan goede isolatie van verouderde gebouwen.

Crea Print Group hoopt als lid van de Circular Plastics Alliance kennis op te doen over het inzetten van plaatmateriaal van gerecycled plastic. Verder verwacht het bedrijf zijn verbruik van niet-gerecyclede kunststoffen drastisch terug te dringen en meer gerecyclede kunststof te gaan gebruiken. Daarbij streeft het bedrijf naar een goede en kostenefficiënte manier om dit in de praktijk uit te voeren. Dat maakt de omschakeling van een milieuonvriendelijk proces naar een CO2-neutraal proces uiteindelijk meer laagdrempelig voor elke schakel in de keten.

Andersom verrijkt Crea Print Group de Circular Plastics Alliance met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van de grafische verwerking van allerlei kunststoffen. Ook heeft Crea Print Group uitgebreide marktkennis van de tuinbouwsector, die van toegevoegde waarde is voor andere leden van de Alliance.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.