< terug naar partner overzicht

FrescoFlowers-logo-Circular-Alliance-scaled
Fresco Flowers

Fresco Flowers is opgericht in 2005 en is een bloemenverwerkingsbedrijf gevestigd op ‘s werelds bekendste en grootste bloemenveiling: Royal FloraHolland Aalsmeer. Wij controleren, verpakken en leveren rozen van 10 kwekers uit Kenia (met een totale oppervlakte van ca. 270 ha). De kwekerijen uit Kenia zijn Timaflor, Altima, Lolomarik, Ol-Njorowa, Mt. Kenya flowers, Rift Valley Roses, Alani, Nirp, Kisima en Lobelia. Ons assortiment bestaat uit topkwaliteit rozen en is beschikbaar in alle kleuren.

Onze missie is om op een regelmatige en betrouwbare manier zoveel mogelijk klanten te voorzien van verse en topkwaliteit rozen in de juiste verpakking.

De MVO-visie van Fresco Flowers is om een toekomstbestendig uitpakbedrijf te zijn waarin rozen met respect voor mens en milieu worden geteeld en verhandeld. Fresco Flowers is als bedrijf verantwoordelijk voor verduurzaming van zijn eigen bedrijfsvoering en processen. Onze rol in de sierteeltketen is faciliterend. Hierbij staan het primaire proces, het verwerken van rozen, kwekers, de veiling en de kopers centraal. Samen met de kwekers, klanten en ketenpartners realiseert Fresco Flowers zo een duurzame en regelmatige aanvoer afgestemd op de marktvraag.

De kwekers binnen Fresco Flowers ondersteunen diverse internationale initiatieven voor duurzaam geteelde rozen. De bekendste hiervan zijn KFC (Kenya Flower Council), MPS A (Milieu Programma Sierteelt), MPS SQ en MPS GAP. Fresco voldoet aan de FSI-ambitie (Floriculture Sustainability Initiative). Dit is een initiatief voor de verduurzaming in de internationale sierteeltketen. Daarnaast voert Fresco Flowers zelf een actief beleid om de milieubelasting van haar activiteiten tot een minimum te beperken. In afspraken met kwekers wordt ernaar gestreefd om ofwel het gebruik van verpakkingsmaterialen zoveel mogelijk te reduceren, ofwel circulaire oplossingen te ontwikkelen.

Vier voorbeelden van onze circulaire oplossingen zijn:

  1. Kartonnen kraag in de ban
  2. 100% gerecycled bloemenfolie
  3. Circular Bag
  4. Meermalige bloemendoos

Als lid van Circular Plastics Alliance denkt Fresco Flowers samen met de andere leden de gezamenlijke doelen op het gebied van recycling en plasticbesparing waar te maken. We hopen dat meerdere partijen zich aansluiten om gezamenlijk efficiënte en duurzame verpakkings- en transportoplossingen te ontwikkelen. Zo kunnen we een innovatieve standaard in de integrale logistieke keten van de internationale bloemensector realiseren.

Fresco Flowers heeft uitgebreide marktkennis van de rozenimport uit Kenia. Met ca. 10% marktaandeel van de Keniaanse rozenmarkt is Fresco Flowers een grote speler die van toegevoegde waarde is voor de andere leden van de Alliance.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.