< terug naar partner overzicht

logo-Hollarts-liggend-RGB
Hollarts Plastic Group B.V.

Hollarts Plastic Group B.V. verzorgt het kunststof spuitgieten van producten. Als one-stop-shop transformeren ze het idee van de klant tot fysiek product en voeren ze de regie over de fabricage van de matrijs, die ze ook onderhouden. Daarnaast verzorgen ze desgewenst de assemblage van het product én regelen ze de opslag en logistiek.

Kunststof is het ultieme materiaal om circulair toe te passen. Niet alleen omdat kunststof zich goed laat recyclen, maar ook omdat hiermee een enorme gewichtsreductie gerealiseerd wordt. Een lichter product zorgt voor minder CO2-uitstoot bij zowel productie als transport, zonder dat er concessies aan de kwaliteit van het product gedaan hoeven te worden.

Duurzaamheid is belangrijk voor Hollarts, zo houden ze bij het ontwerp van het product al rekening met de recyclebaarheid. De duurzaamheid zit niet alleen in de gebruikte materialen en de eindproducten ze kijken aandachtig naar het proces en alles daaromheen.

» Lees hier meer over Hollarts

Er zijn al veel duurzame initiatieven genomen binnen het bedrijf. De energiebehoefte vervullen ze zo veel mogelijk duurzaam door de zonnepanelen op het dak, er is onlangs een omslag gemaakt van TL-verlichting in het magazijn en productieruimte naar LED verlichting en hebben ze het machinepark gemoderniseerd met de nieuwste technologie die minder energie verbruikt.

Ook lopen er diverse duurzame initiatieven om zowel in de product- en matrijsontwikkeling als in operatie verbeteringen te realiseren. Denk hierbij aan materiaalontwikkelingen, investeren in energiezuinige matrijzen, machines en periferie. Maar er wordt ook gekeken naar het energiezuiniger maken van het wagenpark en het compleet digitaliseren van de informatiestromen waardoor het gebruik van papier wordt geminimaliseerd. Door het ontwikkelen van recycled en bio- based materialen ter vervanging van virgin materialen reduceren ze continue de footprint.

Samen met Circular Plastics Alliance willen ze invulling geven aan product- en materiaalontwikkelingen waarbij ze o.a. kijken naar het vervangen van éénmalige verpakkingen naar meermalige verpakkingen. Daarnaast denken ze graag mee in het opzetten of uitbreiden van poolsystemen ter vervanging van systemen die nu nog eenmalige verpakkingen of logistieke oplossingen gebruiken.

Door de toevoeging van Hollarts aan de Circular Plastics Alliance kunnen we binnen het netwerk kennis delen met name op het gebied van meermalig te gebruiken ladingdragers. Daarnaast heeft Hollarts ook ervaring in het ontwikkelen en gebruiken van recycled en bio-based materialen wat bij kan dragen aan de ontwikkeling van nieuwe duurzame producten. Daarmee is Hollarts een unieke en waardevolle aanvulling op onze Alliance.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.