< terug naar partner overzicht

HSB_merk_diap_blauw_rechthoek
HSB bouw

HSB bouw (HSB) ontwikkelt en realiseert in met name Noordwest- en Midden-Nederland duurzame bouwprojecten voor ontwikkelaars en woningbouwverenigingen. Betrokkenheid, vakmanschap en een no-nonsense-aanpak is waar HSB voor staat.

HSB benadrukt het belang van maatschappelijk betrokken ondernemen, want gezamenlijke inspanningen gericht op de verhoging van de woon- en samenlevingskwaliteit maken ondernemingen waardevoller. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doet HSB onder meer in de vorm van financiële sponsoring, door inzet van het netwerk, door het leveren van capaciteit of door te bouwen zonder winstoogmerk.

HSB heeft al een aantal stappen gezet op het gebied van duurzaam ondernemen zoals het vergroenen van het wagenpark door emissiearme bouwmachines te stimuleren en steeds meer elektrisch te gaan rijden. Onlangs is gestart met het verduurzamen van het hoofdkantoor, hier wordt nu geen gas meer gebruikt. Maar ook het verduurzamen van de bouwketen heeft de aandacht zoals isolatie en IR verwarming incl. zonnepanelen.

Daarnaast zet HSB al jarenlang in op het gebied van ecologisch bouwen. Denk aan de impact van staal, cement, aluminium, glaswol en andere bouwmaterialen en tel daarbij op de benodigde energie voor mobiliteit en het gebruik van gereedschap. Op impactvolle wijze legt HSB ecologisch bouwen gewicht in de schaal voor een goede balans op het gebied van duurzaamheid.

» Lees hier meer over HSB ecologisch bouwen.

Samen met de andere leden van de Circular Plastics Alliance wil HSB bouwafval verminderen door verpakkingsmaterialen en bijbehorende afvalstromen circulair te maken en vermindering van de transportbewegingen (logistiek). Dit willen ze bereiken door b.v. te kijken hoe de producten op een andere manier verpakt en getransporteerd kunnen worden. HSB verwacht de circulaire oplossingen direct in te kunnen zetten in de timmerfabriek en diverse bouwprojecten.

Door de toevoeging van HSB aan de Circular Plastics Alliance kunnen we kansen voor de circulariteit in de bouwsector goed in kaart brengen. Met de projectmatige aanpak en grote bouwprojecten is HSB een unieke en waardevolle aanvulling op onze Alliance.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.