< terug naar partner overzicht

image010
Modiform

Modiform is specialist in kweek-, transport- en verpakkingssystemen en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Al sinds 1980 hanteert het familiebedrijf een duurzaamheidsbeleid, waarin op dit moment het Closed Loop Commitment centraal staat. Met dit commitment wil Modiform de plastickringloop sluiten, zodat zo min mogelijk kunststof verloren gaat en de impact van plastic op het milieu beperkt blijft. Dat doet het bedrijf door slimme en hoogwaardige producten te ontwikkelen waarbij plastic gerecycled en hergebruikt kan worden.

» Lees hier meer over de projecten die Modiform voor het Closed Loop Commitment heeft gerealiseerd. Ook toont deze video meer informatie.

Modiform zet niet alleen zelf stappen richting duurzaamheid, maar wil ook de CO2-voetafdruk van de keten in zijn geheel verbeteren. “Alleen samen kunnen we het verschil maken. Samen met alle leveranciers, medewerkers, klanten, retailers, consumenten en de overheid”, zo luidt het statement van Modiform. Modiform zet diverse stappen om dat te bereiken, zoals:

  • producten maken van 100% gerecycled plastic;
  • retourstromen opzetten met ketenpartners;
  • productontwerpen afstemmen op duurzaam gebruik.

Samen met de andere leden van de Circular Plastics Alliance wil Modiform innovatieve producten ontwikkelen waarbij kunststof optimaal wordt gebruikt en hergebruikt. Ook hoopt het bedrijf samen met de Circular Plastics Alliance meer gesloten kringlopen op te zetten, en concrete innovaties op de markt te brengen en in gang te zetten.

De kennis en kunde van Modiform is van grote waarde voor ons als Circular Plastics Alliance. Modiform heeft uitgebreide kennis over het thermovormen van kunststoffen. Ook heeft het bedrijf de juiste operationele slagkracht om producten te lanceren. Daarmee is Modiform een waardevolle aanvulling op onze Alliance.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.