< terug naar partner overzicht

OrangeBrush
OrangeBrush

Hygiene Products International heeft jarenlange ervaring op het gebied van voedselveilig en hygiënisch werken. De schoonmaakmaterialen kenmerken zich door een lange levensduur en zijn zeer gebruiksvriendelijk en ergonomisch. Daarnaast is (voedsel)veilig en hygiënisch produceren gegarandeerd. Hygiene Products International is de founder van OrangeBrush (hoogwaardige gerecyclede schoonmaakmaterialen voor de non-food industrie).

De premium lijn non-food schoonmaakmaterialen van OrangeBrush zijn gemaakt van gerecycled, lichtgewicht materiaal. Zowel het kunststof als de vezels bestaan uit gerecycled materiaal. De producten garanderen een perfect schoon eindresultaat en gaan veel langer mee dan traditionele schoonmaakmaterialen. De producten worden door FBK en nog twee andere toonaangevende borstel fabrikanten in Europa gemaakt en vanuit Hygiene Products International wereldwijd gedistribueerd.

» Lees hier meer over Hygiene Products International en OrangeBrush

Het bedrijf heeft al een belangrijke stap gezet in de richting van het gebruik van minder nieuwe grondstoffen en circulaire economie. De producten van OrangeBrush bestaan uit hoogwaardig gerecycled material (polypropylene), afkomstig van het restafval dat vrijkomt bij de productie van hygiënisch borstelwerk. Zowel het kunststof als de vezels bestaan uit gerecycled materiaal. De kunststof zelf bestaat voor 98% uit gerecycled materiaal, 2% bestaat uit inkt. Dat is nodig om tot één kleurstelling te komen. Het percentage gerecycled materiaal in de vezels is afhankelijk van de vezeldikte. De vezeldiktes 0,32mm en 0,50mm zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. De vezeldikte 1,00mm bestaat voor 50% uit gerecycled materiaal. Toevoeging van virgin materiaal is in dit geval nodig om de sterkte van de borstelharen te kunnen garanderen.

Samen met de andere leden van de Circular Plastics Alliance wil Hygiene Products International toewerken naar de doelstelling van 100% gerecycled materiaal voor alle producten. Binnen de Alliance willen ze netwerken én verbinden zodat in de toekomst wellicht vanuit de Alliance het kunststof uit Nederland via Kras recycling geleverd kan worden om van OrangeBrush een nog meer “oranje“ en dus Nederlands product te maken.

Door de toevoeging van Hygiene Products International en OrangeBrush aan de Circular Plastics Alliance kunnen we onze gezamenlijke expertise inzetten om de circulaire mogelijkheden voor de schoonmaakmaterialen uit te breiden. Daarom zijn wij blij met de toevoeging van Hygiene Products International en OrangeBrush aan onze Alliance.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.