< terug naar partner overzicht

Xella-RGB
Xella

Xella Nederland staat voor innovatieve, veilige en duurzame bouwoplossingen binnen de woningbouw, utiliteitsbouw en renovatiemarkt. In aanvulling op het standaard productassortiment biedt Xella complete bouwsystemen met industrieel geprefabriceerde elementen van kalkzandsteen en cellenbeton. Hierdoor kan er snel en voordelig volgens de laatste bouweisen gebouwd worden en draagt Xella niet alleen bij aan de energie-efficiëntie van gebouwen maar ook aan betaalbaar bouwen.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie van Xella. Het bedrijf wil de duurzaamheid van gebouwen verbeteren en tegelijkertijd bijdragen aan een koolstofarme bouwsector, die past in een circulaire economie.

Xella werkt aan diverse initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Zo ontwikkelt Xella kalkzandsteen waar gerecyclede grondstof aan wordt toegevoegd. Ook beschikt het bedrijf over een brekerinstallatie waardoor Ytong cellenbeton opnieuw te gebruiken is.  Slechts 1,4% van de materialen die Xella gebruikt, eindigt als “afval”. De bouwmaterialen van Xella bestaan voornamelijk uit natuurlijke hulpbronnen en zijn vrijwel volledig recyclebaar. Ook hergebruikt Xella bijna alle gebruikte hulpmiddelen in het productieproces. De producten die Xella produceert, zijn van zichzelf al zeer duurzaam.

Verder heeft Xella in 2021 de folieverpakkingen aangepakt. Deze zijn nu duurzamer. Xella International volgt dit voorbeeld. Ook optimaliseert Xella bijvoorbeeld continu het gebruik van restwarmte en stimuleert het bedrijf transport per schip. Dit zorgt voor een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot.

Xella wil zijn invloed in de bouwsector gebruiken om energie-efficiënt, kosteneffectief en duurzaam bouwen, wonen en werken te ondersteunen. Dit doen ze door continu slimme, energiezuinige producten te maken die aantoonbaar de CO2-voetafdruk verbeteren. In 2030 wil het bedrijf zijn emissie-intensiteit met 30% verminderd hebben.

Met het lidmaatschap van Circular Plastics Alliance zal Xella als eerste stap de houten pallets die gebruikt worden voor separatiepanelen verduurzamen door over te gaan op 100% recyclebare kunststofpallets. Daarnaast doet Xella samen met de Alliantie onderzoek naar een volgende stap in het verduurzamen van hun verpakkingen.

Xella gelooft in samen innoveren, het liefst samen met de klant. De circulaire pallet die op maat gemaakt wordt voor de producten van Xella, is een goed voorbeeld van hoe dit aantoonbaar bijdraagt aan een nog betere CO2-voetafdruk.

Xella kan een belangrijke bijdrage leveren aan de Circular Plastics Alliance als één van de grotere producenten van bouwmaterialen in Nederland die nauw samenwerkt met grote aannemers en goede contacten heeft met andere producenten. Het doel is continu samen verbeteren. Met de kennis en het netwerk dat Xella meebrengt, is de onderneming dan ook een waardevolle aanvulling voor de Alliance.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.