< terug naar nieuwsoverzicht

20240314 - Workshop_1024
14 maart 2024
Vooruit zien is regeren

In deze week van de Circulaire Economie hebben Circular Plastics Academy en Horizonteer 2 gratis workshops georganiseerd.

Willem Westerveld van Horizonteer  en Floor van Osch van Circular Plastics Academy gaven de workshop Circulaire verpakkingen – Wat moet en wat kan in 2024.

We hebben samen met deelnemers vooruit gekeken naar de aankomende PPWR regelgeving, R-strategieën die je kan toepassen op verpakkingen en inspirerende voorbeelden van duurzame verpakkingen.

Er staat veel te veranderen voor de komende jaren op het gebied van verpakkingen. Tegen 2030 moeten alle verpakkingen bijvoorbeeld recyclebaar zijn. Verpakkingen die voor minder dan 70 procent recycleerbaar zijn, moeten vanaf 2030 verboden worden. Anders wordt de verpakking bestempeld als ‘technisch niet recyclebaar’ en zal de verpakking niet op de markt mogen komen.

Daarnaast hebben we binnen de EU ook als doelstelling gesteld dat we ons verpakkingsafval met 15% willen verminderen tegen 2040, terwijl het verpakkingsafval tussen 2010 en 2021 met 24,2% is gegroeid! Als jouw bedrijf werkt met verpakkingen is het dus essentieel om nú in actie te komen.

Heb je de workshop gemist en wil je ook weten wat je precies kan doen om je verpakkingsafval te verminderen en beter recyclebaar te maken? Bij Circular Plastics Academy delen we graag onze kennis en vaardigheden met jou! Neem contact met ons op: info@circular-plastics-academy.com

 

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen over onze circulaire trainingen en implementatie op maat. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.