< terug naar nieuwsoverzicht

Eerste trainingsdag Circular Plastics Acacdemy
Circular Plastics Academy trainingsdag
22 juni 2023
Eerste Circular Plastics Trainingsdag een succes!

Deze week vond de allereerste Circular Plastics Trainingsdag plaats, exclusief voor Alliantie leden. In de stijl van Circular Plastics Academy werd het thema Regelgeving & Verandermanagement uitgelicht, aangezien hier veel vraag naar was. Het was een bruisende ochtend vol interactieve discussies en hoopvolle ideeën.

De ochtend begon met een kennismaking waarin iedereen de kans kreeg om trots te vertellen over hun eigen innovaties en bedrijf. Vervolgens doken we dieper in de materie, waarbij we bespraken welke nieuwe regels en wetten eraan zitten te komen en welke bestaande regels strenger gehandhaafd zullen worden.

Bij de Academy trainingen streven we ernaar om de informatie zo te vertalen dat het voor de aanwezige bedrijven direct bruikbare actiepunten oplevert. Dit betekende dat de Academy trainers slechts een klein deel van de tijd aan het woord waren, zodat er meer ruimte was voor interactieve opdrachten en discussies onder de verschillende Alliantie leden.

Om de informatie direct toe te passen op de bedrijven waren er werkbladen beschikbaar. Deze werkbladen bevatten de opdrachten die tijdens de presentatie besproken werden. Iedereen werd aangemoedigd op de werkbladen de voor hun meest relevante doelen te noteren. Tijdens het delen van deze doelen kwamen herkenbare punten naar boven maar ook andere visies doordat er verschillende branches aanwezig waren. Dit gaf ook weer inspiratie voor mogelijke samenwerkingen tussen de Alliantie leden.

 

De training was meer dan interessant, het was heel leerzaam om van andere spelers te horen waar zij mee te maken hebben en hoe zij dingen doen.” – Dino Brouwer (Forbo Eurocol)

 

In het tweede deel van de training lag de focus op het herkennen van de verschillende mindsets van werknemers of klanten. Dit is belangrijk omdat elk van deze mindsets een andere motivatie heeft en dus op een andere manier benaderd moet worden.

Het was inspirerend om te zien dat de aanwezig leden hebben gediscussieerd over de mogelijke stappen die zij moeten zetten komende tijd. We zijn blij om te zien dat de werkbladen volgeschreven mee naar huis zijn gegaan en hopelijk tot mooie, duurzame vooruitgang gaan leiden.

 

Ik ben blij dat ik het werkblad mee naar huis kan nemen, dan heb ik gelijk een geheugensteuntje over wat ik wil doen en welke context daarbij hoort.” – Mexx Schilder (Succes Schoonmaak)

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen over onze circulaire trainingen en implementatie op maat. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.