< terug naar nieuwsoverzicht

horizonteer
4 juli 2023
Mepal van start

Mepal is onlangs gestart met hun Circular Plastics Academy traject, nadat ze begin dit jaar partner zijn geworden van Circular Plastics Alliance. Met de ondersteuning en trainingen vanuit de Academy zal Mepal gaan onderzoeken hoe zij hun circulaire doelen kunnen behalen.

Mepal staat bekend om hun duurzame producten op het gebied van eten en drinken en wil deze visie doortrekken in hun verpakkingen en bedrijfsvoering. Samen met Circular Plastics Academy wil Mepal op korte termijn de interne afvalstromen optimaliseren en de productverpakkingen verduurzamen. Daarnaast verwacht Mepal nieuwe stappen te kunnen zetten op het gebied van hoogwaardige recycling.

Onlangs zijn we gestart met het analyseren van de verpakkingen van Mepal om nieuwe verbeteringsrichtingen te ontdekken. Ook zijn we afgelopen week langs geweest bij het magazijn en kantoor in Lochem om een ‘Zero Waste scan’ uit te voeren. Hiermee onderzoeken wij de mogelijkheden om van kostbaar afval waardevolle materiaalstromen te creëren. Eerste inzichten – zoals het opzetten van een LDPE monostroom met Circular Bags – gaan direct al impact maken.

Samen met Mepal zullen we hun huidige bedrijfsprocessen analyseren en verkennen welke nieuwe technologieën en partners kunnen worden ingezet!

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen over onze circulaire trainingen en implementatie op maat. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.